Kombucha

Ceai verde Kombucha

3g / 100ml apa / 80 grade / 1 min. (infuzat gong fu style)

foto Razvan Bulus: Kombucha, cel nedumerit de oameni

Omul este o vietate ciudata. Ia capacitatile sale unice si le intoarce impotriva lui. Pe primul loc se afla imaginatia, aceasta facultate mintala unica pe aripile careia putem calatori oricat de departe in universuri paralele. Noi o impovaram cu iluzia realismului si fabricam fantasme limitative.

  • Cum te vezi peste 30 de ani?
  • Urat si batran si trist. Interlocutorul meu are 15 ani si azi i-a aparut un cos pe nas. Felul in care se simte azi il extrapoleaza pe 30 ani inainte si iata raspunsul. Nimeni nu-si cunoaste viitorul. Si atunci de ce facem previziuni, daca sunt total improbabile in noianul de trasee pe care ne intalnim zi de zi? Din acelasi motiv pentru care avem superstitii sau vizitam oracole. De frica. Iluzia ca noi controlam ceva tine si de foame si de cald. Daca iti taie calea pisica neagra, sa aduna masa critica de ghinion pentru tine. Daca insa tu te dai un numar de pasi inapoi, diluezi ghinionul si … te-ai scos! Daca versi sarea te vei certa. Exita un duh al irascibilitatii care intra in cei ce varsa sare, ii apuca de butoane si… sa te tii scandal. Treptat, odata cu varsta, avem ocazia sa testam si sa invalidam superstii, proiectii nerealiste, fantasme chinuitoare. Am aflat pe pielea noastra ca cioburile pe care am dansat nu existau, dar ranile din talpi erau reale si ni le faceam singuri ca sa ne protejam iluziile. Daca ar vorbi cu noi, Kombucha, acest dinozaur al ceaiurilor, cu origini dinaintea erei noastre, continand ciuperci, microorganisme si o istorie care il invecineaza cu magia, ne-ar lamuri multe dileme. Si ne-ar creea altele. Dar el nu vorbeste, doar sopteste nedeslusit din cana lui.

Nota: Proiectul Sinensis 41, este o calatorie fermecata pe corabia Camelliei Sinensis, care dureaza 41 de zile. Am selectat 41 de sortimente de ceai din toate cele 5 categorii mari: ceai alb, ceai verde, ceai oolong, ceai pu-erh, ceai negru si dedic fiecaruia cate o z

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *