Ceylon Winter Spice

Ceai negru Ceylon Winter Spice

6g / 270ml apa / 100 grade / 1,5 min. (infuzat western style) (foto Razvan Bulus: Ceylon Winter Spice – omagiul zapezii)

Iubesc iarna cand e vara pentru ca ma pot gandi la pe dos-ul fiecarei clipe. Iubesc iarna cand e toamna pentru ca stiu ca va veni brusc albul peste culorile aramii si ma ia prin surprindere. Iubesc iarna cand e iarna pentru ca totul este incetinint si in-linistit. De la viteza cu care cad picaturile transformate in fulgi, la pasul lent al celor care se cufunda in zapada. Pot aspira molcom in-linistirea plajelor, acum pustii si in-linistirea strazilor inguste din marele oras, la vremea troienelor de noapte. Iubesc iarna cand e primavara, cum iubesti casa de hobbit in care ti-ai petrecut ultimele trei luni. O credeam dusa pana la anul, insa ea a facut un ultim efort, la care am raspuns cum m-am priceput mai bine, cu Ceylon Winter Spice, o calatorie lunga cat un ceainic printre batoane de scortisoara, bucati de cacao, mere si vanilie.

Nota: Proiectul Sinensis 41, este o calatorie fermecata pe corabia Camelliei Sinensis, care dureaza 41 de zile. Am selectat 41 de sortimente de ceai din toate cele 5 categorii mari: ceai alb, ceai verde, ceai oolong, ceai pu-erh, ceai negru si dedic fiecaruia cate o zi.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *