Chun Mee

Ceai verde Chun Mee 2g / 200ml apa / 80 grade / 2 min. Ceainic preincalzit (foto Razvan Bulus: Chun Mee inainte de infuzie) Este un ceai dificil. Nu a fost usor sa ajung la cea mai buna varianta de infuzie, dupa mai multe incercari. Se numeste Chun Mee si inseamna "spranceana pretioasa", (pentru ca forma frunzei duce cu gandul la sprancenele frumoaselor chinezoaice), dar raspunde si la numele de Zhen Mei sau Chun Mei. Marea surpriza nu a fost natura sa picanta, ci after taste-ul intarziat si ascendent. Exact ca senzatia pe care o ai cand urci noaptea cu un neculnoscut in lift care se opreste intre etaje, cu lumina stinsa si tu … astepti. Iti creste pulsul, incepi sa gafai, dar lupti sa te stapanesti. Incerci sa iti amintesti daca necunoscutul era barbat sau femeie, tanar sau batran, mare sau mic, dar nu poti pentru ca nu ai bagat de seama la inceput si ai stat tot timpul cu spatele la el. Ii auzi respiratia si te obsedeaza gandul ca din clipa in clipa ar putea sa inceapa iti faca ceva. … Liftul reporneste,, usa se deschide si tu iesi pe coridorul blocului fara sa intorci privirea.

Nota: Proiectul Sinensis 41, este o calatorie fermecata pe corabia Camelliei Sinensis, care dureaza 41 de zile. Am selectat 41 de sortimente de ceai din toate cele 5 categorii mari: ceai alb, ceai verde, ceai oolong, ceai pu-erh, ceai negru si dedic fiecaruia cate o zi.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *