Ceylon Uva

Ceai negru Ceylon Uva – (infuzat western style) 3g / 200ml apa / 100 grade / 2 min. (foto Razvan Bulus: Ceylon Uva infuzat)

Daca ceaiurile negre ar stapani lumea, aceasta ar fi impartita de catre cei patru imparati: Assam (indian), Darjeeling (indian), Keemun (chinez) si Ceylon Uva (srilankez). Acesta din urma ne priveste semet, de pe versantii muntosi ai Sri Lankai si nu se sinchiseste sa-si ascunda identitatea cuprinsa in trei cuvinte: intens, potent si competent. Si ca sa ii demonstrez ca il tratez ca pe un mare conducator, cu pretuire lipsita de fatarnicie, ii arat singura latura care il tulbura, fragilitatea propriei conditii. Hainele cele… vechi, instabile si transparente ale imparatului sunt singura soapta de memento mori la care tresare.

Nota: Proiectul Sinensis 41, este o calatorie fermecata pe corabia Camelliei Sinensis, care dureaza 41 de zile. Am selectat 41 de sortimente de ceai din toate cele 5 categorii mari: ceai alb, ceai verde, ceai oolong, ceai pu-erh, ceai negru si dedic fiecaruia cate o zi

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *