Tai Mu Long Zhu

Ceai verde Tai Mu Long Zhu

3,5g / 100ml apa / 80 grade / 1,5 min. (infuzat gong fu – doar infuziile 2 si 3. Pe prima am folosit-o pentru prespalare si deschiderea sferelor de ceai)

foto Razvan Bulus – sfere de Tai Mu Long Zhu, familiarizate cu dimensiunea sacrificiala a marilor decizii

Rostogolirea bilutelor de ceai pe masa, rostogolirea aromelor in cana, rostogolirea licorii prin simturie mele imi trezesc armonii si echilibre pe care le gasesti in general la marii luptatori in arena entropiei estetice. Consultand DEX-ul aflam ca "Entropie estetică = stare de dezordine, de repartizare întâmplătoare a elementelor din care ia naștere opera de artă prin intervenția creatoare a artistului." Luptatorul la care ma refer este impatimitul de pacanele. Stiti voi, aparatele alea mari cat un frigider, cu televizor la mijloc si cateva butoane, pe care apesi ca sa-ti intre speciala. Consider ca pacanelofilul (numit pe scurt PNF) este foarte gresit inteles de semenii sai. Ofer cateva argumente in perspectiva reabilitarii sociale, dar mai ales morale, a imaginii sale atat de nedrept zugravite.

  1. PNF poate fi de orice varsta, sex, rasa, nationalitate, orientare, nivel de avere etc. Astfel, pacanelofilia cunoaste cel mai inalt nivel democratic dintre toate fenomenele.
  2. PNF are un spirit sacrificial urias, pentru ca gestul lui de a-si construi opera la pacanele are un cost colosal, pe termen lung. Numai cel care nu intelege fenomenul ar indrazi, in ignoranta lui, sa foloseasca verbul – a juca. Cei atenti stiu ca la pacanele nu joci, acolo construiesti. Banii pe care PNF ii sacrifica pentru opera sa, indiferent cum au fost obtinuti, sunt rupti din sufletul sau si acest lucru poate fi observat cand PNF loveste butoanele. PNF stie ca sansele de castig sunt infime. El nu se sinchiseste de castig, ci investeste mai departe spre acea stare de integrare in absolut, numita Speciala.
  3. Scopul PNF este cel mai onorabil cu putinta. Dar ca sa il facem mai vizibil, sa ne reamintim cum functioneaza aparatul. Contra unei sume de bani, ai posibilitatea sa invarti cateva roti aflate pe ecran care infatiseaza aleator BAR, cirese, septari, lamai, pepeni, dolari, struguri sau portocale. Nota Bene! Majoritatea icon-urilor sunt de provenienta agricola, departamentul fructe. O placere sa le vezi! Ar fi putut fi sireturi sau cozi de periute de dinti sau anvelope de tir destramate pe autostrada sau betelii de blugi sau preducele stirbe. Nu este cazul. Iata si scopul: PNF este un luptator impotriva entropiei. A acele metehne cosmice a tuturor lucrurilor de a tinde catre haos. PNF e cel mai fanatic organizator, scopul sau, platit scump, fiind de a ordona ciresele, sau septarii sau orice altceva intr-o configuratie liniara sau geometrica stabila si indubitabila. Speciala, rasplatita cu o suma mare de bani, este triumful acestei alinieri.
  4. PNF nu trebuie gresit inteles, el nu o face pentru bani, drept dovada ca, daca ii intra vreodata Speciala, el foloseste imediat banii ca sa reconstruiasca noi si noi alinieri.
  5. PNF nu trebui subestimat. Energia lui anti-entropica, pofta lui de a lupta cu haosul de pe ecran sunt de proportii legendare. Poate sta ore, zile, saptamani sau o viata daca e nevoie (si daca nu se taie curentul) intru desavarsirea operei. Speciala e doar o promisiune transcedentala. Faptul de a atinge sau nu aceasta nirvana pacanelista nu reprezinta o bariera in calea apetitului de punere in opera.
  6. Daca masori cu instrumente stiintifice moderne consumul nervos, dar mai ales emotia PNF, constati ca acesta este un martir. Doua cirese in linie pot insemna puls 124. Trei septari in diagonala produce instant o palma zgomotoasa peste frunte. Trei BAR in linie poate duce la AVC.
  7. Sa fii dispus sa faci orice, ca sa finantezi ordonarea fructelor pe ecran, sa rebilitezi geometria in forma ei cea mai pura si estetica inseamna sa fi PNF autentic. Ii recunoastem pentru ca numai ei au vise in care sunt calauziti de Euclid pe taramurile fara de sfarsit ale organizarii cosmice.
  8. Stiu ca te tenteaza sa devii PNF, vazand cat de iluzorie si desarta este lumea pamanteasca si care este rasplata pentru dedicarea ta. ATENTIE! Daca nu esti pregatit sa pandesti unde isi piteste bunica-ta pensia, sa sapi cu lingurita un tunel pana la incaperea in care sunt pusi banii de mancare ai internatului de surdo-muti, daca nu esti hotarat sa exhumezi trupuri proaspete de bogati, sa le smulgi bijuteriile de pe degete si apoi sa negociezi cu rudele vanzarea cadavrului, nu te mai deranja, nu esti un adevarat PNF.

Nota: Proiectul Sinensis 41, este o calatorie fermecata pe corabia Camelliei Sinensis, care dureaza 41 de zile. Am selectat 41 de sortimente de ceai din toate cele 5 categorii mari: ceai alb, ceai verde, ceai oolong, ceai pu-erh, ceai negru si dedic fiecaruia cate o zi.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *