Matryoschka

Ceai negru Matryoshka

3,5g / 200ml apa / 100 grade / 3 min. (infuzat western style)

foto Razvan Bulus – Matryoshka, dezbracata de prejudecatile fiecareia din personalitatile sale multiple si drapata in tentatii moderne

Sa fii in largul tau si la Ateneu si la usa cortului este o treaba grea. Cate din prejudecatile noastre trebuie sa pierdem ca sa putem nadajdui asta? Mai bine zis, cat de profund trebuie gripata masinaria de fabricat prejudecati ca sa aflam ca usa cortului are muzica ei unica. Si ca Ateneul are labirinturile lui insalubre. Privite sub toate aspectele (o utopie, desigur), pribegia si sala tronului se deosebesc vag una de cealalta. Tu alegi unghiurile fixe si putine din care privesti lumea. Ai putea fi sigura ca l-ai inteles cu adevarat pe Fedea Protasov, cadavrul cel viu al lui Tolstoi? Pe voi va intreb, Matryoshka, pe cea dinafara, dar mai ales pe cele dinauntru. Nu trebuie sa imi raspundeti imediat.

Nota: Proiectul Sinensis 41, este o calatorie fermecata pe corabia Camelliei Sinensis, care dureaza 41 de zile. Am selectat 41 de sortimente de ceai din toate cele 5 categorii mari: ceai alb, ceai verde, ceai oolong, ceai pu-erh, ceai negru si dedic fiecaruia cate o zi.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *