Ceai verde White Monkey – (infuzat Gong Fu style) 4g / 100ml apa / 80 grade / 45 sec. (foto Razvan Bulus: White Monkey dupa 7 infuzii) Legenda spune ca doar maimute dresate puteau culege acest sortiment de ceai care crestea la altitudini mari in muntii Fujin. In zilele noastre este cules de oameni in primele doua saptamani ale sezonului. Aroma de miere este foarte prezenta si o poti identifica in prima parte a degustarii, cand pui planta uscata in gaiwanul incalzit, inainte sa torni apa. E pur si simplu inconfundabila. Am testat 7 infuzii consecutive. Primele 6 in aceeasi configuratie 4g / 100ml apa / 80 grade / 45 sec. si ultima complet diferita 4g / 100ml apa / 80 grade / 3min. Preferatele mele sunt a doua si a treia. O surclaseaza pe prima pentru ca prima are un gust asemanator cu senzatia tactila pe care o ai cand vrei sa dizolvi cristale si le tot mangai in solvent. La inceput inca le simti colturile. Infuziile a doua si a treia sunt ca mangaierea cristalelor cu asperitati minimal rotunjite, dar foarte prezente. Marea surpriza e in infuzia a saptea, cu 3 minute. Te patrunde discret un val de mineralitate. Ca si cum planta, in cele sapte infuzii a imbatranit elegant si a devenit desaturata si inteleapta. Nota: Proiectul Sinensis 41, este o calatorie fermecata pe corabia Camelliei Sinensis, care dureaza 41 de zile. Am selectat 41 de sortimente de ceai din toate cele 5 categorii mari: ceai alb, ceai verde, ceai oolong, ceai pu-erh, ceai negru si dedic fiecaruia cate o zi.