Maya Spicy Chai

Ceai negru Maya Spicy Chai

3,5g / 200ml apa / 100 grade / 3 min. (infuzat western style)

foto Razvan Bulus – Maya Spicy Chai, visand la cana cu apa fierbinte

Demersurile noastre zilnice, pe care ajungem sa le numim rutina, au o serie de pasi pe care ii facem fara sa ii mai constientizam. Apuc pantoful, il trag peste laba piciorului, leg siretul, ma ridic. Smulg din vrej, spal, curat, toc, pun in tigaie, amestec, sarez, pun pe farfurie, mananc. Pun mana pe pieptene, il apropii de scalp, ii trec parul printre dinti, il pun la loc. Deschid gura, spun o prostie, privesc o clipa chipul descumpanit al celui din fata mea, regret, ma retrag. Toate aceste trasee par simple. Niciunul nu este simplu. Va propun sa va imaginati orice succesiune de miscari/gesturi care duc la un rezultat banal si sa ii eliminati la intamplare un pas. Vei spune ca demersul se blocheaza. Apoi te provoc sa incerci, cu pasul acela lipsa sa ajungi la un alt rezultat. Am dus la plimbare Maya Spicy Chai si ceainicul, dar fara apa fierbinte. Sa vad cum se inteleg. S-au privit nedumeriti, cum se privesc doi amorezi la o intalnire aranjata la care descopera ca vobesc limbi diferite si nu au translator. Si-ar putea intoarce spatele sau ar putea inventa instant un limbaj comun care sa faca totul mult mai incitant.

Nota: Proiectul Sinensis 41, este o calatorie fermecata pe corabia Camelliei Sinensis, care dureaza 41 de zile. Am selectat 41 de sortimente de ceai din toate cele 5 categorii mari: ceai alb, ceai verde, ceai oolong, ceai pu-erh, ceai negru si dedic fiecaruia cate o zi.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *