Ceai verde Jasmin – (infuzat western style)
4g / 270ml apa / 80 grade / 2 min.
(foto Razvan Bulus: Jasmin in timpul infuziei)
Mai stii cand ti-a tremurat undita in mana la primul tau peste prins? Mai tii minte prima zi de scoala? Prima accelerare brusca?
Ceaiul verde cu iasomie a fost prima mea intalnire cu ceaiul adevarat. S-a intamplat cu multi ani in urma, oaspete fiind in casa unui colaborator. Gazda nu mi-a intins cana cu privirea plina de subinteles a cunoscatorului, mai degraba cu relaxarea aceluia care stie ca ofera ceva bun. Prima gura de ceai a schimbat totul. Mi-a deschis o noua dimensiune prin care pasesc timid de atunci incoace.
Jasmin este un excelent ceai pentru incepatori. E generos cu majoritatea marilor promisiuni facute de lumea ceaiului: gust intens, textura, after-taste, echilibru, surpriza (pentru limba occidentalului mai putin obisnuita cu umami sau cu iasomia). Jasmin este prima mea recomandare, daca nu ai mai baut niciodata ceai. La fel ca la prima camera foto, pe care o pui repede pe Auto si te poti bucura de expuneri corecte de la inceput.
Nota: Proiectul Sinensis 41, este o calatorie fermecata pe corabia Camelliei Sinensis, care dureaza 41 de zile. Am selectat 41 de sortimente de ceai din toate cele 5 categorii mari: ceai alb, ceai verde, ceai oolong, ceai pu-erh, ceai negru si dedic fiecaruia cate o zi