Gyokuro

Ceai verde Gyokuro 4g / 100ml apa / 55 C, 2,5 min. Vas preincalzit (foto Razvan Bulus: Gyokuro in toiul infuziei) Gyokuro este o bijuterie japoneza cu o existenta aparte. Difera de Sencha pentru ca este un ceai umbrit. Cu 3 sau 4 saptamani inainte de recoltarea, planta este umbrita cu rogojini de paie. Acest tratament ii confera acel gust minuat si specific, numit umami. Daca vrei sa vezi cate are de oferit, cate glasuri diferite si cate nuante surprinzatoare, compara o infuzie la temperatura camerei (3g / 100ml apa / 14 min. / temp. camerei) cu cea clasica indicata mai sus. Pregateste-te pentru: …Surprize… Surprize… Nota: Proiectul Sinensis 41, este o calatorie fermecata pe corabia Camelliei Sinensis, care dureaza 41 de zile. Am selectat 41 de sortimente de ceai din toate cele 5 categorii mari: ceai alb, ceai verde, ceai oolong, ceai pu-erh, ceai negru si dedic fiecaruia cate o zi.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *