Ceai oolong Formosa Oolong – (infuzat western style) 3,5g / 200ml apa / 90 grade / 2,5 min. (foto Razvan Bulus: Formosa Oolong infuzat) Pentru ca este un ceai aparte, am facut un branistorming sa determin spre ce ma duca cu gandul aroma de Formosa Oolong, in domeniul culinar, dar mai ales nonculinar. Varianta realista:
- cauciuc proapat
- tutun umed
- scoarta de copac semiuscata
- cuisoare
- carti vechi
- ciuperci negre
- noroi brun Varianta fantezista:
- sare de himalaia presarata pe sosete desperecheate (noi-noute)
- soapte ragusite in dosul polonicului, cu dop doar in urechea dreapta
- gratar de mici (fara mici), presarat cu franjuri de talpa de cizma de cauciuc
- flanela veche de baba din judetul Caras-Severin, capsata pe o usa de magazie ca sa arunci in ea cu darts
- prognoze meteo de acum doi ani, scrise cu markerul permanent pe fundurile scaunelor tapitate din sala de consiliu
- rumegus dosit in fasole batuta
- strigat infundat de rocker care si-a adus sarpele la opera, ascuns sub camasa si pe care sarpele il musca fix cand soprana e in climaxul "durerilor"
- memoriile postume ale frizerului de greble In amintirea tuturor ideilor anapoda pe care mi le-a prilejut acesta specialitate taiwaneza fermentata, am decis sa o servesc intr-un vas pe masura. Nota: Proiectul Sinensis 41, este o calatorie fermecata pe corabia Camelliei Sinensis, care dureaza 41 de zile. Am selectat 41 de sortimente de ceai din toate cele 5 categorii mari: ceai alb, ceai verde, ceai oolong, ceai pu-erh, ceai negru si dedic fiecaruia cate o zi.